Koffieochtend in Standdaarbuiten druk bezocht

Geplaatst: 11-3-2024

De eerste koffieochtend in de Standaert op dinsdag 5 maart was een succes. Al om 09.45 uur kwamen de eerste bezoekers binnen en ze bleven maar binnenkomen. Er moesten tafels en stoelen worden bijgeplaatst, zodat iedereen een plekje had. Uiteindelijk waren er 50 bezoekers. De hoge opkomst laat zien dat de behoefte om elkaar te ontmoeten in Standdaarbuiten groot is. Naast de sociaal werker van Surplus, waren ook de wijkzuster en de gebiedscoördinator van de gemeente aanwezig.

Gezellig

Er was vanaf het begin een prettige gemoedelijke sfeer. De meeste mensen kenden elkaar en er werd gezellig gekletst onder het genot van een kopje thee of koffie. Leden van de Heemkundekring, die voorheen eens per maand bij de Heemkundekring koffie dronken, waren met velen aanwezig in de Standaert. Daarnaast schoven ook nieuwe bezoekers aan. Dit maakte het tot een leuk divers gezelschap.  

Vrijwilligers

Vrijwilligers van de Heemkundekring en andere vrijwilligers uit Standdaarbuiten hebben de koffieochtend begeleid en de koffie en thee geserveerd. Zij zijn de vertrouwde gezichten en ontvingen de bezoekers warm en hartelijk. Dit hielp mee om een goede sfeer te krijgen. 

Ook op de koffie komen?

Op iedere eerste en derde dinsdag van de maand kan iedereen komen koffiedrinken in De Standaert, Timberwolfstraat 5 in Standdaarbuiten. Het gebouw is op deze dinsdagen open van 10.00 – 12.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Loop gewoon binnen en sluit aan! 

Meer informatie

Meer informatie kunt u krijgen van de sociaal werker van Surplus, Margot Eekhout: margot.eekhout@surplus.nl.