Op weg naar een nog mooier centrum van Klundert

Geplaatst: 6-3-2024

Samen met Klundert zijn we bezig met het maken van een nieuw centrumplan met visie voor Klundert. Klundert is al trots op het mooie centrum dat Klundert heeft met geweldige evenementen en een sterk ondernemerskracht. Maar hoe tof zou het zijn als dit samen met inwoners, ondernemers en verenigingen nog mooier gaat worden. "Klundert heeft van oudsher een klassiek boodschappencentrum. Tegenwoordig wordt door mensen veel online gewinkeld, maar hoe blijven we elkaar ontmoeten en hoe ontstaat wat betreft voorzieningen meer samenhang in Klundert?" vertelt wethouder Danny Dingemans.

Meer horeca met gezellige terrasjes

Veel Klundertenaren waren het afgelopen week tijdens de participatieavond in De Stad Klundert met elkaar eens. Meer horeca met gezellige terrasjes waar elkaar ontmoeten centraal staat. Dat zou een geweldige aanvulling voor Klundert zijn. Zodat mensen van buitenaf die in Klundert komen winkelen of bijvoorbeeld toeristen die het prachtige vestingstadje bezoeken langer te gast zijn. "Maar 10% procent van de bezoekers van het centrum in Klundert blijft langer dan 90 minuten" licht Martijn Niehof van Kuiper Compagnons toe. Martijn vervolgt: "De vraag is kiezen we voor parkeren voor de deur of gezelligheid met terrasjes. De sleutel voor een verbetering kan het toerisme zijn. Klundert is een prachtige vestigstad met volop cultuur en erfgoed. Dat mag meer uitgedragen worden."

Verrijken openbare ruimte

Verder scoorde het verrijken van de openbare ruimte met een onder andere een rondje langs de Bottekreek met wandelpaden en bankjes, parkeren en de stadstuin goed. Ook het herontwikkelen van de supermarkt met wonen en een nieuwe functie voor het Stadhuis Klundert met bijvoorbeeld horeca of een museum met ook de wens de tuin achter het Stadhuis te benutten staan als concrete acties op de agenda.

Planning

Op woensdag 15 mei praat de gemeenteraad tijdens een raadsinformatiebijeenkomst over het centrumplan. Tijdens deze avond staat het gehele programma vanuit de vitale centra op de agenda.