Wethouder Dingemans geeft startsein bouw project Het Schoolplein Fijnaart

Geplaatst: 19-3-2024

Op de locatie waar ooit de Julianaschool stond in Fijnaart, zijn de eerste werkzaamheden gestart voor het nieuwbouwproject Het Schoolplein. Afgelopen vrijdag 15 maart gaf wethouder Danny Dingemans het officiële startsein voor de bouw van de appartementen en woningen samen met onder andere direct omwonenden en de kopers van de appartementen, rij- en hoekwoningen en semibungalows.

Een belangrijke stap, stelt wethouder Danny Dingemans: "Met een mooie toevoeging van 22 energiezuinige woningen voor Fijnaart. Ook in Fijnaart is er de wens voor tussenwoningen, levensloopbestendige twee-onder-een-kapwoningen en appartementen voor starters en senioren. Ik ben blij dat we nu hier starten met de bouw."

Levensloopbestendig wonen

Ontwikkelaar Frank Kremer van Fairway Projectontwikkeling is enthousiast dat de bouw door aannemingsbedrijf Hoefnagel is gestart: “De marktontwikkelingen hebben niet altijd meegezeten de afgelopen maanden, waardoor de start bouw op zich liet wachten. Natuurlijk zijn we dan nu blij. Tenslotte is dit project een verrijking voor het dorp op het gebied van wonen. Met name door het grote aantal levensloopbestendige woningen en appartementen kunnen we ook de wat oudere inwoners van Fijnaart bedienen. Dit zorgt ook weer voor de nodige doorstroming bij bestaande woningen.”

Enkele woningen en appartementen beschikbaar

In het project zijn nog enkele bouwnummers beschikbaar, waaronder 4 appartementen. De ontwikkelaar merkt dat de vraag aan het aantrekken is door het herstelde consumentenvertrouwen, mede veroorzaakt door dalende hypotheekrentes en de nieuwe hypotheekregels. “En nu we gestart zijn met de bouw heeft men ook de zekerheid dat het project doorgaat. Ik verwacht dan ook dat de laatste woningen en appartementen op korte termijn zijn verkocht. Er lopen al wat opties”, aldus ontwikkelaar Frank Kremer.