Alzheimer Café, als thuis wonen moeilijker wordt

Geplaatst: 15-5-2024

Tijdens het Alzheimer Café van 21 mei aanstaande staat de vraag centraal: “Wat als thuis wonen moeilijker wordt?”

Het liefst wil je je naaste met dementie zo lang mogelijk thuis laten wonen. Ook vanuit de overheid wordt dit aangemoedigd. Maar gedurende het dementieproces staan mantelzorgers voor steeds meer en grotere uitdagingen. Wat voor mogelijkheden zijn er als het thuis moeilijker wordt? Welke hulp kan er in de thuissituatie georganiseerd worden? Wanneer neem je de beslissing om te verhuizen naar een zorglocatie? Wat is er dan mogelijk? En hoe werkt dat? Professionals vertellen hierover vanuit hun kennis en ervaring. Al eerder een vraag voor deze avond? Stuur dan een e-mail naar sharita.pargas@surplus.nl.

Iedereen is welkom

In het Alzheimer Café is iedereen welkom die met dementie te maken heeft en/of interesse heeft in dit onderwerp. Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis. Het Alzheimer Café is in de Bibliotheek in Zevenbergen. De inloop is vanaf 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur en rond 21.00 uur zullen we afronden. De koffie en thee staan klaar.

Volgende Alzheimer Cafés

De volgende Alzheimer Cafés zijn op 17 september en 19 november. Op 17 september is het thema “Samen bewegen” van Wereld Alzheimer Dag.

Vervoer naar het Alzheimer Café?

Maatjesvervoer is voor iedereen die vanwege verminderde mobiliteit geen gebruik kan maken van de bestaande reguliere vervoersmogelijkheden. Gebruik maken van deze dienst? Bel dan naar 06 - 519 71 914 en spreek naam en telefoonnummer in. Vrijwilligers nemen vervolgens contact op. Meld tijdig aan in verband met het inplannen van de vrijwillig chauffeurs. Minimaal enkele dagen voor de geplande rit.

Vragen?

Neem bij vragen contact op met Mantelzorg Moerdijk. De medewerkers van Surplus zijn er voor informatie, advies en ondersteuning.

Bel 0168-331357 of stuur een e-mail naar mantelzorg.moerdijk@surplus.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Mantelzorg Moerdijk.

Dit Alzheimer Café wordt georganiseerd door Bibliotheek West-Brabant en Surplus met ondersteuning van Alzheimer Nederland.