Fort de Hel gaat deze zomer weer open voor bezoekers

Geplaatst: 16-5-2024

Fort de Hel in Willemstad als onderdeel van de Stelling van Willemstad gaat deze zomer, vanaf 1 juni, weer open voor bezoekers. De gemeente Moerdijk heeft een tijdelijke overeenkomst gesloten met de heren Dick Wirstorfer en Wim van Lierop van Vof Boon & Zoon, die het fort in elk geval dit zomerseizoen gaan runnen.

Door de samenwerking met Vof Boon & Zoon aan te gaan, is het fort in het toeristenseizoen weer te bezoeken en te beleven. Fietsers en wandelaars kunnen dan weer volop genieten van het fort. Het betekent concreet dat de gemeente zorgt voor exploitatie en beheer van het fort. Hieronder valt het groenonderhoud, onderhoud aan de gebouwen en onderhoud van zowel de buiten- en binnenruimte. De heren van Vof Boon & Zoon ondersteunen de gemeente bij het beheer. Ze organiseren activiteiten en rondleidingen die passen bij het fort met kleinschalige horeca-activiteiten zoals lunch, koffie en gebak en bijvoorbeeld een barbecue op aanvraag. Het fort wordt ook beschikbaar voor activiteiten vanuit bijvoorbeeld de Kunst- en Cultuurroute en andere Moerdijkse organisaties. Daarnaast wordt het fort meegenomen in de dienstregeling van de pendeldienst die binnenkort ook weer gaat rijden binnen de Stelling van Willemstad. Dick Wirstorfer en Wim van Lierop: “We willen graag dat het Fort dat schitterend is, vanwege zowel de historie als de rust en ruimte, zich nog verder ontwikkelt tot een fijne plek waar mensen welkom zijn, tot rust kunnen komen en graag terugkomen. Kom vooral ontdekken hoe we dat doen. Dus tot snel bij Fort de Hel.”

“Weer genieten van alles wat het fort te bieden heeft”

“Ik ben blij dat met deze overeenkomst met de heren van vof Boon & Zoon”, vertelt wethouder Danny Dingemans. “Fort de Hel is een bijzondere en belangrijke Moerdijkse locatie, voor inwoners en voor toeristen. En dankzij deze overeenkomst kan gelukkig iedereen dit zomerseizoen weer genieten van alles wat het fort te bieden heeft.”

De toekomst van Fort de Hel

Na afloop van dit seizoen volgt een evaluatie. Is die positief, dan kan de overeenkomst eventueel worden verlengd voor 2025. Dat hangt ook af van het ‘ontwikkelplan Fort de Hel’ waaraan de gemeente nu werkt. Daarin staat straks hoe de toekomst van het fort er volgens de gemeente uit moet zien, bijvoorbeeld qua organisatie en in relatie tot de Stelling van Willemstad, de Zuiderwaterlinie en het erfgoedbeleid.

Openingstijden

Fort de Hel is dit seizoen open vanaf 1 juni tot en met eind september. Nadere informatie over de openingstijden e.d. volgen nog. Kijk ook op de website van Visit Moerdijk.