Nieuw paspoort, ID of rijbewijs nodig? Maak op tijd een afspraak!

Geplaatst: 1-5-2024

Dit jaar hebben veel mensen een nieuw paspoort of nieuwe identiteitskaart nodig omdat in 2014 de geldigheidsduur van beide documenten is aangepast naar 10 jaar. Hierdoor is het druk aan de balies voor zowel het aanvragen als het afhalen van deze documenten. Vraag uw documenten daarom op tijd aan. Maak meteen ook een afspraak voor het afhalen.

Maak op tijd een afspraak

Wees de drukte voor. Maak vier weken voordat uw paspoort of identiteitskaart verloopt een afspraak. Dan weet u zeker dat u het nieuwe document op tijd in handen heeft voor bijvoorbeeld uw vakantie. Een afspraak kunt u eenvoudig maken op onze website. U kunt daar ook meteen een afspraak maken om na minimaal vijf werkdagen uw nieuwe document af te halen.

Vernieuwen rijbewijs

De piek in de aanvraag van reisdocumenten zorgt ook voor een langere wachttijd voor het vernieuwen van uw rijbewijs. Regel dit dus ook op tijd. Verlengen van uw rijbewijs kan ook online, via DigiD. Na een paar dagen kunt het rijbewijs ophalen bij de gemeente. De voorwaarden en hoe het werkt staan op de pagina rijbewijs.

Vragen?

Vragen? We helpen u graag! Stuur ons een whatsappbericht of start een chat via onze website. Liever bellen? Elke werkdag tussen 8:30 en 12:00 uur zijn we bereikbaar via 140168.