Samen voor een schone straat

Geplaatst: 6-5-2024

Ligt uw voortuin en stoep er weer netjes bij? Van een mooi tuintje geniet u zelf, maar ook voor uw buren is het fijn als de straat netjes is.

In een schone, nette buurt is het fijn wonen. Daar werkt de gemeente aan, bijvoorbeeld door de straten te vegen, zodat onkruid minder kans krijgt. Maar veel Moerdijkers helpen ook zelf een handje mee. Ze vegen bijvoorbeeld hun brandgang, halen onkruid weg op de stoep en verzorgen hun voortuin. Daar zijn we als gemeente heel blij mee. Zo doen we dat, in Moerdijk!  

Vraag een buurtbezem aan  

Zorgt u samen met uw buren voor een schone straat? Vraag een buurtbezem aan! Het is de bedoeling dat iedereen in de buurt die bezem bij u kan lenen. Bijvoorbeeld om een gezamenlijk steegje of de stoep even te vegen. Een kleine moeite, een groot plezier voor de buurt.  

Schone straat?  

Laat het zien! Houdt u de stoep onkruidvrij, de brandgang brandschoon of zorgt u er samen met uw buren voor dat het plantsoen er piekfijn bijligt? Daar mag u trots op zijn! Laat het zien met de “Samen voor een schone straat”- stoeptegel. U vertelt waar hij mag liggen, wij komen hem gratis plaatsen  

Aanvragen  

Wilt u een buurtbezem adopteren, verdient uw straat een speciale stoeptegel, of wilt u ze allebei? Aanvragen kan via info@moerdijk.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden. Vermeld in de onderwerpregel “buurtbezem” en/of “stoeptegel”. Dan nemen we contact met u op.