Willemstad - Werkzaamheden Voorstraat

De schelpenpaden in Willemstad zijn aan onderhoud toe. Na het eerdere onderhoud aan de schelpenpaden is gebleken dat deze minder geschikt zijn voor mindervalide en kinderwagens. Dit komt bijvoorbeeld door de losliggende schelpen. Wij hebben daarom besloten om de schelpenpaden te vervangen voor halfverharding die goed is voor mindervaliden en kinderwagens.

De halfverharding bedekt de grond, maar laat ook water en lucht door en biedt meer flexibiliteit. Er bestaan veel verschillende soorten. Wij gebruiken de halfverharding KoMex BIO Naturel, zie afbeelding hiernaast, omdat deze dezelfde natuurlijke uitstraling heeft als de schelpenpaden.
Wilt u meer weten over het product? Kijk dan even op: de website van Koersmix.

Op de kaart hieronder ziet u waar wij de schelpenpaden vervangen voor de halfverharding. De bestaande schelpenverharding dient hierbij als fundering en gebruiken wij om de transportbewegingen te beperken. Verder brengen wij, waar mogelijk, de breedte van het voetpad terug naar de oorspronkelijke 1,5 meter. Tot slot verwijderen wij de overgroeiende grasranden.

Schelpenpaden.png

Planning

Op dinsdag 2 april starten wij met het vervangen van de schelpenpaden in Willemstad. Hierbij starten wij met het opschonen van het grondwerk en het voorbereiden voor het aanbrengen van de halfverharding.

Vanaf maandag 8 april brengen wij de halfverharding aan. Dit is weersafhankelijk.

De werkzaamheden verwachten wij op vrijdag 19 april af te ronden.

Tijdens de werkzaamheden kunt u overlast ervaren en zijn de schelpenpaden minder goed bereikbaar. Wij proberen dit tot het minimum te beperken.

Contact

Heeft u vragen over de werkzaamheden? U kunt de omgevingsmanagers, Lisa Peek of Janneke den Hartogh, op de volgende manieren bereiken:

Mail: janneke.den.hartogh@moerdijk.nl
Telefoon: 085 822 041