Standdaarbuiten - Vervangen asfalt Markweg en rotonde

Tussen 5 juni en 28 juli wordt het asfalt van de Markweg bij Standdaarbuiten vervangen. Het gaat om het deel van de Markweg tussen de inrit van de A17 en de Markbrug. De rotonde wordt daarbij afgesloten.

Aannemer Dura Vermeer voert de werkzaamheden uit in opdracht van de gemeente Moerdijk. Het werk zorgt voor verkeershinder en eind juni is de Markweg een nacht afgesloten.

Planning

De maatregelen per fase:

 • 5 juni – 28 juli

  Dura Vermeer werkt aan de Markweg vanaf tankstation Sakko tot en met de rotonde. Eind mei wordt een omleiding gemaakt parallel aan de Markweg, zodat doorgaand verkeer in twee richtingen langs het werkvak kan en Standdaarbuiten bereikbaar blijft.
  In deze fase is de rotonde afgesloten. Daardoor is doorgaand verkeer niet mogelijk over de Molendijk van en naar Zevenbergen. Bewoners van de Molendijk worden via borden omgeleid.

 • 26 juni – 30 juni

  Eind juni werkt Dura Vermeer aan de Markweg vanaf de inrit met de A17 tot en met tankstation Sakko en vervolgens vanaf de rotonde tot aan de Markbrug. In deze fasen blijft de Markweg altijd in twee twee richtingen bereikbaar met behulp van verkeersregelaars en een om-en-om regeling.

 • Afsluiting

  In de nacht van donderdag 29 juni op vrijdag 30 juni tussen 22 uur en 05 uur is het doorgaand verkeer over de hele Markweg gestremd vanwege asfalteerwerkzaamheden

 • 8 juni - 28 juli

  In deze periode wordt gewerkt aan de Molendijk vanaf de rotonde tot aan de kruising met de Timberwolfstraat. Ook hier blijft Standdaarbuiten altijd bereikbaar met behulp van verkeersregelaars en een om-en-om regeling.
  Het is belangrijk dat bewoners in het werkgebied hun afvalcontainers voor 7 uur aan de straat zetten. De aannemer verplaatst de containers naar een locatie die de vrachtwagen van de afvalservice kan bereiken en brengt ze aan het eind van de dag weer terug.

Planning Markweg.png

Hinder Molendijk

Tijdens de werkzaamheden zijn bewoners en percelen aan de Molendijk een aantal keer een paar uur niet bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer. Dit is in de week van 10 juli t/m 14 juli wanneer de nieuwe asfaltlagen worden aangebracht. Aannemer Dura Vermeer stemt dit af met de aanwonenden.

Werkzaamheden Markbrug

In dezelfde periode dat Dura Vermeer aan de Markweg werkt, is BAM Infra bezig met de renovatie van de Markbrug. Dat werk bestaat onder meer uit betonreparaties, het vervangen van het asfalt en aanpassing van de bermbeveiliging. De werkzaamheden aan de brug worden zijde voor zijde uitgevoerd, waardoor middels een om-en-om regeling de Markbrug altijd in twee richtingen bereikbaar blijft. In de nacht van 5 op 6 juli en 26 op 27 juli is de brug volledig afgesloten en is doorgaand verkeer gestremd.

BouwApp

Tijdens het project aan de Markbrug kunt u de voortgang van de werkzaamheden volgen via de BouwApp. U kunt de Bouwapp (herkenbaar aan de gele helm) downloaden in de AppStore of Playstore. Als u het project ‘Renovatie Markbrug Moerdijk’ markeert als favoriet en de meldingen van de app aanzet, ontvangt u berichten als er nieuwe informatie is over dit project.

Contact

 • Heeft u vragen over de werkzaamheden aan de Markweg? Neem dan contact op met omgevingsmanager Rens de Dijcker via janneke.den.hartogh@moerdijk.nl of (085) 822 04 19.
 • Gaat uw vraag over de asfalteringswerkzaamheden aan de Markweg? Neem dan contact op met uitvoerder Richard van den Beemd van Dura Vermeer via dvizwomgevingprojecten@duravermeer.nl of (06) 10 89 43 42.
 • Heeft u vragen over de werkzaamheden aan de Markbrug? U kunt de omgevingsmanager van BAM Infra, Wendy van den Broek, bereiken via markbrug@bam.nl en via de contactmogelijkheden in de BouwApp > project Renovatie Markbrug Moerdijk.