Noordhaven Zevenbergen weer open voor verkeer

Geplaatst: 19-9-2019

Aan het eind van donderdagmiddag 19 september was het zover: de Zevenbergse Noordhaven ging weer open voor verkeer. Vrachtwagens zijn nog niet welkom, maar per auto, brommer, fiets of te voet kan iedereen deze week over het gloednieuwe straatwerk van het Haveneind naar de oversteek ter hoogte van de Brouwerstraat.

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de modernisering van de riolering in de Noordhaven. Ook werden kabels en leidingen verlegd met het oog op de heropening van de haven. Waar het werk klaar was, kreeg de Noordhaven meteen zijn nieuwe bestrating.

Tempo maken

Wethouder Désirée Brummans: “De Noordhaven zo snel mogelijk weer openstellen voor verkeer: dat is altijd ons streven geweest. Daarom is er bijvoorbeeld in de bouwvakantie doorgewerkt.”
De toegankelijkheid van het centrum is een voortdurend punt van aandacht: “Door de werkzaamheden is hinder onvermijdelijk. Maar we realiseren ons terdege hoe lastig de situatie is voor inwoners en ondernemers. Het is een goede ontwikkeling voor iedereen dat de Noordhaven nu weer toegankelijk is.”

Oog voor veiligheid

De vernieuwde Noordhaven valt op met zijn ruime rijbaan en mooie, vlakke straatwerk. Je mag er 30 km/h, maar nodigt zo’n strakke weg niet uit om een beetje extra gas te geven? Wethouder Thomas Zwiers: “Het is inderdaad een prachtige straat geworden. Hoe de inrichting functioneert, moet de praktijk bewijzen. De zorgen om de nieuwe verkeerssituatie zijn ons bekend. Die nemen we serieus. We plaatsen borden om de fietsers uit zijstraten op de nieuwe verkeerssituatie te attenderen. En we gaan de verkeersveiligheid in het algemeen goed in de gaten houden. Als het nodig blijkt, nemen we maatregelen.”

Eerste stap

De heropening van de Noordhaven is de eerste stap naar een beter toegankelijk centrum. In de komende maanden wordt het werk aan de riolering afgerond. De bouwwerkzaamheden zullen uiteindelijk vooral plaatsvinden tussen de bouwhekken in de havenbak. De winkels in het centrum zijn dan weer een stuk beter bereikbaar.