Samenvatting polls voor ondernemers rondom mobiliteit en bereikbaarheid

Geplaatst: 4-4-2022

De afgelopen weken plaatsen we op onze LinkedIn-pagina van de gemeente Moerdijk diverse polls rondom mobiliteit en bereikbaarheid. We vroegen bijvoorbeeld hoe jullie als werkgevers om gaan met thuiswerken, nu het thuiswerkadvies is komen te vervallen. Driekwart van de stemmers gaven aan het thuiswerken blijvend te stimuleren en wat de ons betreft is dat goed nieuws! Het wordt namelijk steeds drukker op de weg, maar ook grote wegenprojecten zoals de renovatie van de Heinenoordtunnel hebben invloed op de bereikbaarheid van Moerdijk. Thuiswerken is tijdens een periode van wegwerkzaamheden een goed alternatief. 

We vroegen ook in hoeverre jullie op de hoogte zijn wat de 'Normerende regeling werkgeboden personenmobiliteit' voor jou als werkgever gaat betekenen. Maar liefst 85% van de stemmers heeft geen idee. Vanwege de lange kabinetsformatie werd de rittenadministratie voor zakelijk- en woon-werkverkeer uitgesteld, maar deze lijkt er vanaf 2023 toch te komen. Werkgevers met meer dan 100 medewerkers moeten dan de CO2-uitstoot van zakelijke en woon-werkreizen in kaart gaan brengen. In deze infosheet legt het Brabant Mobiliteitsnetwerk alvast uit hoe deze regeling (naar alle waarschijnlijkheid) gaat werken. 

Ben jij als Moerdijkse werkgever nou bezig met CO2-reducatie, het verbeteren van vitaliteit en aantrekkelijk werkgeverschap? Veel oplossingen liggen in de manier waarop we werken en reizen en het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) helpt werkgevers hierin kosteloos op weg. BMN doet dit in opdracht van o.a. de gemeente Moerdijk en de provincie. Neem voor een intakegesprek contact op met Annemieke Putters via 06-38171611 of annemieke@brabantmobiliteitsnetwerk.nl. En meld je hier direct aan voor de 6-wekelijkse nieuwsbrief met updates rondom bijvoorbeeld de normerende regeling, de werkzaamheden rondom de Heinenoordtunnel en verhalen van andere, Brabantse werkgevers.