Mantelzorgwaardering

Zorgt u voor een familielid, buurvrouw, vriend of iemand anders in uw directe omgeving die hulpbehoevend is? En doet u dit onbetaald? Dan bent u mantelzorger en komt u in aanmerking voor de mantelzorgwaardering!

Wat is de mantelzorgwaardering?

De mantelzorgwaardering is een cadeaubon. Per zorgvrager stelt de gemeente een maximaal bedrag van € 140,- beschikbaar, in de vorm van een cadeaubon ter waarde van € 35,- per mantelzorger. Per zorgvrager mogen dus maximaal vier mantelzorgers aangemeld worden om de mantelzorgwaardering te ontvangen.

Wie komt in aanmerking voor het waarderingsmenu?

Zorgt of ondersteun je iemand uit de naaste omgeving langdurig en intensief? Is de zorg die je verleent meer dan de gebruikelijke zorg? Woont de persoon voor wie je zorgt in de gemeente Moerdijk? Als je deze vragen met 'ja' kunt beantwoorden dan bent je mantelzorger en kom je in aanmerking voor het waarderingsmenu van de gemeente Je hoeft zelf niet in de gemeente Moerdijk te wonen.

Hoe kan ik de mantelzorgwaardering aanvragen?

Je kunt de waardering vanaf 10 november tot en met 10 februari 2023 aanvragen.

Aanvragen mantelzorgwaardering

Geen computer? Ga naar één van de spreekuren van OnsMoerdijk. Deze zijn op woensdag in de Fendertshof in Fijnaart van 10.00 tot 12.00 uur en op donderdag in het gemeentehuis in Zevenbergen van 13.00 tot 16.00 uur. Heb je vragen? Bel naar 0168-331357 en vraag naar Tessa van Verseveld of Celina Groothuizen.

Terugblik Dag van de Mantelzorg

Op 10 november was het de Dag van de Mantelzorg. Op 11 november organiseerde Surplus een viering om de mantelzorgers in het zonnetje te zetten in theater De Schuur in Zevenbergen. Mantelzorg doe je vaak uit liefde voor de ander. Je deelt gevoel, zorg en liefde met elkaar. Soms gaat dat goed, soms lukt of gaat het even niet. Wat als door zorg die liefde even uit is? Je even niet meer lief bent voor jezelf of voor de ander? Uit je je dan? Samen met mantelzorgers maakt Surplus de liefde en de uitdagingen bespreekbaar. In de campagne uit liefde vertellen vier mantelzorgers hun verhaal. 

Waar kan ik de cadeaubon besteden?

De cadeaubon van €35,- kan besteed worden bij diverse lokale ondernemers in de gemeente Moerdijk. De code op de cadeaubon, kan ingewisseld worden op de website van kooplokaal.Hier staan alle ondernemers die meedoen. Je kunt het gekozen product of cadeaubon afhalen bij de desbetreffende ondernemer. Heb je hulp nodig bij het verzilveren/inwisselen? Neem dan contact op met Mantelzorg Moerdijk, bel 0168-331357 en vraag naar Tessa van Verseveld of Celina Groothuizen.

Jonge mantelzorgers

Ben je jonger dan 24 jaar dan ben je een jonge mantelzorger en kom je ook in aanmerking voor de mantelzorgwaardering. Dus meld je ook als jonge mantelzorger aan voor de mantelzorgwaardering.

Nieuwsbrief