Bijeenkomst over nieuw gemeenschapshuis en school Zevenbergschen Hoek

Geplaatst: 23-1-2020

We gaan beginnen met een nieuw gebouw voor de school en het gemeenschapshuis in Zevenbergschen Hoek: een multifunctionele accommodatie voor het hele dorp! Bent u nieuwsgierig naar de ontwikkelingen en wilt u meepraten over de toekomst? Kom dan op 5 februari naar De Zevensprong.

In april 2019 is er een eerste bijeenkomst geweest tussen gemeente, schoolteam, kinderdagverblijf + bso en bewoners van Zevenbergschen Hoek. Er is gebrainstormd over de invulling van dit nieuwe gemeenschapshuis en er zijn talrijke ideeën aangedragen. Van huiskamer van het dorp tot subtropisch zwemparadijs. Maar wát gaat het nu worden?

Een nieuw gebouw is nodig om:

  • Vernieuwend onderwijs aan te bieden
  • Een ontmoetingsplek in het dorp te hebben om jong en oud te verbinden
  • Diverse verenigingen een ruimte te bieden
  • Lokale initiatieven een plek te geven

Achter de schermen is met de diverse ideeën verder gegaan. En u kunt daar nu over gaan meebeslissen! Want er is veel mogelijk maar daarvoor is wel een gezamenlijke inzet nodig. Het moment is nú aangebroken om met de inwoners van Zevenbergschen Hoek een werkgroep te vormen om de ideeën om te zetten in bouwstenen voor een MFA.

Deze werkgroep zal zich op een aantal zaken gaan richten, zoals de functionele invulling en inrichting van het gemeenschapshuis, het ontwerp van het gebouw en de buitenruimte en ook de oprichting van een nieuwe beheerstichting.

Nieuwsgierig naar de ontwikkelingen tot nu toe en wilt u in de nieuwe werkgroep meepraten over de toekomst van De Zevensprong en De Hoeksteen? Wáág dan de sprong! We zien u graag op de bijeenkomst van 5 februari van 19:30 uur tot 21:00 uur in gemeenschapshuis De Zevensprong .