Opening toekomstbestendige Koningin Julianalaan Helwijk

Geplaatst: 27-2-2020

Op woensdag 4 maart opent wethouder Jack van Dorst de flink opgeknapte dorpsentree van Helwijk. De nieuwe riolering en heringerichte Koningin Julianalaan zorgen voor een leefomgeving die klaar is voor de toekomst.

De oude riolering was aan vervanging toe. Het vernieuwde riool zorgt ervoor dat hemelwater apart wordt afgevoerd. Het schone regenwater dat voorheen via daken en dakgoten bij het vuile water terecht kwam en onnodig werd gezuiverd, stroomt voortaan weg naar sloten en komt deels in de grond.

Een waardige entree

De gemeente greep de vervanging van de riolering aan om de Koningin Julianalaan, de entree van Helwijk, een flinke opknapbeurt te geven. De Helwijkers wilden dat het een waardige entree zou worden; een prettige leefomgeving die past bij het dorp en de verkeersbeweging van deze tijd. Met de speelse combinatie van wegdek, groen, trottoir en parkeerruimte lijkt dat goed gelukt.

Opening woensdag 4 maart

Iedereen die belangstelling heeft is van harte welkom bij de officiële opening door wethouder Jack van Dorst op woensdag 4 maart van 16:30 tot 18:30 uur. Een hapje en een drankje staan klaar in de gelegenheidstent van aannemer De Leeuw ter plekke.