Verplaatsen / vervoer

Kunt u door uw beperkingen of ziekte niet meer zelfstandig reizen. Of vindt u het moeilijk u te verplaatsen in en om uw woning, waardoor u bijvoorbeeld geen boodschappen kunt doen. Neem dan contact op met het Wmo-loket van de gemeente Moerdijk. Wij bekijken samen met u wat voor u mogelijk is en gaat het gesprek met u aan. Er wordt gekeken naar wat u zelf kunt doen en of mensen uit uw omgeving kunnen helpen. Misschien zijn er voorzieningen in de buurt waar u gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld de boodschappenbus of een bezorgdienst. Mocht dit voor u geen oplossing bieden dan kan een maatwerkvoorziening tot de mogelijkheden behoren.

Verplaatsen in en om uw huis

Wanneer u zich niet meer goed kunt verplaatsen in en om uw huis, bent u misschien geholpen met een rolstoel. Een rolstoel voor een dagje uit of voor maximaal 6 maanden kunt u gratis lenen bij een thuiszorgwinkel. 

Heeft u langer dan 6 maanden een rolstoel nodig, dan kunt uw hulpvraag melden bij het Wmo-loket

Voor een rolstoel hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. 

Verplaatsen in uw directe omgeving

Heeft u geen eigen vervoer? Is het voor u niet mogelijk om met het openbaar vervoer te reizen? En heeft u onvoldoende ondersteuning van familie , buren en vrienden? Dan kan een pas voor de http tot de mogelijkheden behoren. Met deze pas kunt u tegen openbaar vervoer-tarief gebruik maken van het collectieve vervoerssysteem. Neem voor het aanvragen contact op met het Wmo-loket.

Ook een scootmobiel of driewielfiets kan misschien helpen. Hiervoor kunt u in aanmerking komen als u niet ver kunt lopen en tevens niet in staat bent te fietsen of gebruik te maken van een brommer of snorfiets.

Er zijn middelen die niet meer worden vergoed. Dit zijn middelen die niet alleen voor mensen met een beperking worden aangeboden, zoals bijvoorbeeld een elektrische of lage instapfiets, een bakfiets of aanhangfiets. Deze middelen zijn verkrijgbaar in de reguliere markt.

Uw hulpvraag kunt u melden bij het Wmo-loket.

Voor een individuele vervoersvoorziening zoals een driewielfiets of scootmobiel moet u een eigen bijdrage betalen. Voor de Deeltaxi betaalt u het geldende tarief ter plaatse.

De leveranciers die via de Wmo hulpmiddelen leveren zoals een scootmobiel en driewielfiets zijn:

Als u in aanmerking komt voor een hulpmiddel dan kunt u zelf uw leverancier kiezen.

Verplaatsen buiten uw regio

Heeft u vervoer nodig buiten de regio (dit is ongeveer vanaf 25 km van u woning)? Dan kunt u een Valys-pas aanvragen. Valys is voor vervoer buiten de regio voor reizigers met een mobiliteitsbeperking. Kijk voor meer informatie op www.valys.nl.