Uitreiking certificaten vrijwillige cliëntondersteuners

Geplaatst: 6-12-2023

Vrijwillige cliëntenondersteuners helpen en denken mee over zorg en ondersteuning: wat past bij jou, welke keuzes kun je maken? Je bent uitgenodigd voor een “keukentafelgesprek” met een consulent van de gemeente Moerdijk, maar je voert dit gesprek liever niet alleen. Je kunt dan de hulp inschakelen van een cliëntenondersteuner bij jou uit de buurt.

In Moerdijk zijn er drie vrijwillige cliëntenondersteuners. Dit zijn getrainde vrijwilligers. Ze helpen met vragen over bijvoorbeeld een aanvraag voor maatschappelijke ondersteuning of zaken die daarmee te maken hebben. Ze bieden gratis en onafhankelijk van de gemeente hun advies en altijd met jouw belangen als uitgangspunt.

Onschatbare waarde

Afgelopen week is vanuit de regio door wethouder Breedveld van gemeente Rucphen het certificaat van deelname uitgereikt aan acht vrijwillige cliëntondersteuners. In Moerdijk zijn er op dit moment drie cliëntondersteuners. Met dit certificaat hebben de cliëntondersteuners de training ‘Leergang informeel én goed opgeleid’ van Academie Zorgbelang goed afgerond. "Gefeliciteerd met jullie behaalde certificaat! Deze vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor onze gemeente en ondersteunen onze inwoners bij vragen over zorg en hulp. Heb je zorg en hulp nodig? Maar weet je niet precies waar je kan beginnen? Dan kun je bij een cliëntondersteuner in de buurt terecht", licht wethouder Pauline Joosten van de gemeente Moerdijk toe.

Naast vrijwillige cliëntondersteuners, kan ook een professionele cliëntondersteuner ingezet worden. Deze hulp is ook gratis. Ga voor meer informatie naar de pagina 'Onafhankelijke ondersteuning door vrijwilligers'