Dat geldt voor mij

Geplaatst: 16-4-2024

Er zijn veel regelingen en toeslagen voor inwoners die het (tijdelijk) niet breed hebben. Je moet ze alleen wel weten te vinden. Ook is het lastig om te weten of je er recht op hebt. En hoe vraag je dit aan? Huurtoeslag, zorgtoeslag, speciale regelingen voor chronisch zieken. Als inwoner van Moerdijk kun je checken wat voor jou geldt en krijg je gratis ondersteuning van één van onze adviseurs van het Werkplein.

Samen regel je ook direct wat kan. Kijk eens op Moerdijk – Dat geldt voor mij of mail naar datgeldtvoormij@werkpleinhartvanwest-brabant.nl voor een afspraak.

‘Dat geldt voor mij’ is onderdeel van de brede aanpak van gemeente Moerdijk om te zorgen dat inwoners gebruikmaken van regelingen en vergoedingen waar ze voor in aanmerking komen. Wethouder Bennie Blom vanuit de gemeente Moerdijk vertelt: “We zien nog vaak dat mensen niet alle regelingen kennen of weten dat het ook voor hun situatie kan helpen. Zo kan je naast de regelingen en toeslagen ook zien of je de juiste zorgverzekering of energieleverancier hebt voor jouw situatie. Kijk ook eens op onze nieuwe website vanuit Moerdijk. Dit platform, zoals we de website ook wel noemen, is gevuld met informatie die jou ook kan helpen als je vragen hebt over geld. Hier vind je onder andere tips, adviezen, uitlegvideo’s en ervaringsverhalen over hoe je meer grip kunt krijgen op je geld. ”

Adviesgesprek

Inwoners van Moerdijk kunnen vanaf nu gebruikmaken van de online checks op de website 'dat geldt voor mij'. Deze checks kennen alle gemeentelijke regelingen en landelijke toeslagen in het kader van bestaanszekerheid. Inwoners kunnen zelf op de website zien welke regelingen er gelden. Komen inwoners er zelf niet uit? Dan kunnen zij een adviesgesprek aanvragen met een medewerker van het Werkplein. Tijdens zo’n adviesgesprek wordt samen met de inwoner gekeken of uitgaven verlaagd kunnen worden. Heeft de inwoner een contract met de best passende energieleverancier? En de best passende zorgverzekering? Ook wordt onderzocht of de inwoner recht heeft op steunregelingen of toeslagen om de inkomsten te verhogen. De medewerker kan vervolgens helpen bij het aanvragen van deze regelingen. Het gebruik van de online checks en het adviesgesprek zijn gratis en vrijblijvend.

“We zijn gestart met het adviseren van huishoudens met behulp van ‘Dat Geldt voor Mij’”, aldus René van Ginderen, bestuursvoorzitter van het Werkplein. “Dat zijn huishoudens die met moeite de maand financieel rondkomen, die weinig geld achter de hand hebben voor onvoorziene gebeurtenissen of waar de financiële situatie ineens is veranderd. Deze aanpak helpt om op een gestructureerde manier te kijken naar waar mensen binnen de vijf gemeenten recht op hebben en of ze wel de meest passende verzekering of contract hebben afgesloten. Wanneer inwoners geld kunnen besparen en de financiële situatie op orde komt, geeft dat mensen doorgaans rust en overzicht. Armoedebestrijding is daarmee geen doel op zich maar een middel om mensen weer en meer te laten meedoen in de samenleving”.