Ouders en kinderen spelen met media tijdens de opening van het Media UkkieLab

Geplaatst: 11-4-2024

Afgelopen vrijdag was het feest in de bibliotheek in Zevenbergen! Wethouder Bennie Blom en Roos Herman, directeur van de Bibliotheek West-Brabant, openden het Media UkkieLab. Kinderen hielpen hen daarbij, samen met een virtuele Ukkie. Met een confettikanon en luid getoeter werd tevens het startsein gegeven voor een middag vol activiteiten rondom media speciaal voor de allerjongsten.

Samen media ontdekken in de bibliotheek

Het was gezellig druk in de bieb. Kinderen en hun (groot)ouders konden op ontdekkingstocht langs allerlei mediagerichte activiteiten. Zo was er een interactieve voorleeshoek en konden kinderen Bee-Bots programmeren. Verder kon er gespeeld worden met Tiptoi pennen en werd er volop gebruik gemaakt van de tablets met kindvriendelijke en educatieve apps. Ook het green screen was enorm populair, waarmee bezoekers een magische reis konden maken door een prachtig sprookjesbos met fladderende vlinders.

Ontdek het Media UkkieLab zelf

Het Media UkkieLab is een speciale speeltafel waar bezoekers verschillende media voor kinderen van 2 t/m 6 jaar kunnen vinden. Denk hierbij aan apps, boekjes en (digitaal) speelgoed. Het materiaal is gratis te gebruiken tijdens de openingstijden van de bibliotheek. Het aanbod verandert regelmatig. Er is dus altijd wel iets nieuws te ontdekken in het Media UkkieLab!

Wil je meer weten over het Media UkkieLab? Ga dan naar de website van de bibliotheek of kom langs in de bibliotheek!