Week van het Geld: hoe ben jij je geld de baas?

Geplaatst: 13-3-2024

Wist je dat het deze week de Week van het Geld is? In deze week leren onder andere jongeren hoe ze goed om kunnen gaan met hun geld. Dit jaar is het thema: Hoe ben jij je geld de baas? Sinds kort hebben we in Moerdijk een online plek, waar inwoners van Moerdijk alle informatie over geld en schulden overzichtelijk bij elkaar kunnen vinden: https://betermetgeldmoerdijk.nl.

“Gestegen energiekosten, boodschappen die nog niet goedkoper worden: het is voor steeds meer mensen moeilijk om rond te komen”, legt Kitty Pals uit. Ze werkt bij de gemeente Moerdijk als Trajectbegeleider Financiële Vragen en Schuldhulpverlening. Als iemand bij mij op gesprek komt zeg ik altijd: ‘je bent niet de enige’. Want veel mensen schamen zich en denken dat het alleen hun overkomt. Nee dus.”

18 jaar

Op de website Beter met Geld Moerdijk vind je bijvoorbeeld een handige checklist als je 18 jaar bent geworden. Een belangrijk moment, want vanaf 18 jaar mag je onder andere stemmen en je rijbewijs halen. Tegelijkertijd verandert er ook veel op het gebied van geld. Als student of jongvolwassene kun je misschien toeslagen krijgen, zoals zorgtoeslag en huurtoeslag. Toeslagen zijn steun van de overheid om jou te helpen met bepaalde kosten.

Informatiemarkt

Op 9 april van 19.00 uur tot 21.00 uur organiseert Surplus Geld &Recht een informatiemarkt in de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur waar onder andere jongerenwerkers aanwezig zijn. Op deze avond kun je binnenlopen om informatie op te halen of je vragen beantwoord te krijgen.