Herinrichting bedrijventerrein

'Rustiger en veiliger' Het transportbedrijf Leijten is uitgekocht door de gemeente en is weg uit de kern Klundert. Voor de bewoners betekent dit rustiger en veiliger wonen in Klundert. De locatie wordt herontwikkeld en er wordt gezocht naar gepaste functies bijvoorbeeld in de vorm van woon-werkkavels.

Wat is de laatste stand van zaken?

De locatie aan de Schansweg is in 2011 door de gemeente verworven. Het transportbedrijf is verhuisd naar een andere locatie. Het terrein wordt momenteel gebruikt voor stalling van carnavalswagens en stalling van diverse gemeentelijke materialen.  Daarnaast is de locatie tijdelijk in gebruik als gronddepot. Op dit moment is het project niet actief in voorbereiding voor herontwikkeling. Zodra meer informatie en planning bekend is, wordt deze website bijgewerkt.

In oktober 2022 is er een bijeenkomst geweest voor visievorming op de locatie van Leijten en het gasfabriekterrein. De bijeenkomst heeft input opgeleverd over de kansen en belemmeringen voor beide locaties. We willen dit een vervolg geven door op een "hoger" niveau naar de structuur en omgeving van de locaties te kijken. Dit moet resulteren in een visie op hoofdlijnen of juist een concrete doelstelling per project (als de visie te hoog gegrepen is). Op basis van een concreet voorstel stellen we een startdocument op om er een project van te maken.

Huidige situatie

Contact

Gemeente Moerdijk

Projectmanager Marieke Simone
Postbus 4
4760AA Zevenbergen
Tel 14 0168
Mail