Suikerentrepot Standdaarbuiten

In Standdaarbuiten is een suikerentrepot gelegen, dat tot 2000 als zodanig in gebruik was. Sindsdien hebben een aantal bedrijven gebruik gemaakt van het pand.

Projectontwikkelaar Ridge wil de potenties van het Rijksmonumentale pand beter benutten en de belevingswaarde ervan voor de bevolking van Standdaarbuiten (e.o.) vergroten. Centraal onderdeel hierbij was aanvankelijk de verplaatsing van de buurtsuper (Spar) vanuit de Markt naar het suikerentrepot, maar dat is onhaalbaar gebleken. In het huidige project wordt het gebouw omgetoverd tot een wooncomplex met 44 appartementen, met een publiek toegankelijk middengebied.

Waar ligt deze locatie?

Wat is de laatste stand van zaken?

Het bouwplan is vergund door het doorlopen van een procedure 'planologisch strijdig gebruik'. Op 25 februari 2022 is de vergunning onherroepelijk geworden. De verkoop wordt op dit moment door de ontwikkelaar uitgerold: Zie ook de website https://hetsuikerentrepot.nl/. Daarnaast is men druk bezig om de voorbereidingen te treffen voor de verbouwing van het entrepot, dat in de periode 2023-2024 wordt uitgevoerd.

Planning

  • Verkoop: 2023
  • Verbouwing: 2023-2024