Column wethouder Désirée Brummans - Wat zijn uw ambities en behoeften voor een mooie toekomst in Moerdijk?

Geplaatst: 4-3-2022

Hoe ziet onze gemeente er in de toekomst uit? Hoe willen we ook straks prettig wonen, werken en onze vrije tijd besteden in Moerdijk? ‘Ruimte’ is daarbij iets dat heel belangrijk is. Dus moeten we met elkaar goed nadenken over hoe we die inrichten en gebruiken.

Het zal u niet ontgaan dat er in en om onze mooie gemeente nogal wat plannen zijn die de nodige ruimte vragen, ‘ruimtelijke ontwikkelingen’ zoals we dat noemen. Concreet praten we over woningbouwplannen in alle dorpen en stadjes verspreid over onze gemeente. Maar ook over de aanleg van een nieuw bedrijventerrein in Zevenbergen Noord. Over de komst van een groot Logistiek Park bij dorp Moerdijk en de ontwikkeling van stationsgebied Lage Zwaluwe. We zoeken naar een geschikte locatie voor de huisvesting van arbeidsmigranten en de aanleg van een truckparking en foodcourt langs de A16. We praten met inwoners en ondernemers in Klundert, Fijnaart en Willemstad over centrumontwikkeling. Allemaal plannen die we binnen 5 jaar willenrealiseren.  Plannen waar we allemaal direct of indirect van profiteren, omdat ze ervoor zorgen dat Moerdijk aantrekkelijk blijft om te wonen en ondernemen.

Maar hoe gaan we daarna verder tot pak ‘m beet 2040? Het is belangrijk om daar nu al over na te denken. Dat doen we met onze Omgevingsvisie 2040. Dat is onze visie voor de lange termijn, waarin we aangeven wat we belangrijk vinden in onze omgeving als het gaat om bijvoorbeeld woningbouw, milieu, natuur, economie, leefbaarheid en gezondheid. In de Omgevingsvisie 2040 zetten we onze ambities op een rijtje en wat die betekenen voor onze dorpen, stadjes, wijken en buurten. Daar kunt u bij helpen. Wat zijn uw ambities en behoeften voor een mooie toekomst in Moerdijk? Denk mee, bijvoorbeeld tijdens een van de bijeenkomsten die we later dit jaar organiseren. U leest er alles over op www.moerdijk.nl/omgevingsvisie. Daar kunt u zich ook aanmelden om mee te denken. Doen! Want het gaat ook over de omgeving waarin u en uw (klein)kinderen straks wonen en/of werken.