Ondernemersverhaal: Maia laat iedereen fietsen!

Geplaatst: 20-7-2021

Gert Lunenborg en Jacqueline Zeebregts waren in hun pand in Dordrecht uit hun jasje gegroeid. Zij gingen op zoek naar een grotere locatie. Deze vonden ze aan de Zuidhaven 29 in Zevenbergen. Afgelopen winter hebben zij hun intrek in het nieuwe pand genomen en houden zich bezig met de verkoop, verhuur en onderhoud van twee- en driewielligfietsen. Ook kan je terecht voor het kopen van gewone fietsen -met en zonder ondersteuning-, onderdelen en accessoires. Met hun team zorgen zijn ervoor dat de vijf P’s centraal staan.

De belofte

De vijf P’s staan voor persoonlijke aandacht, proberen, prijs en zekerheid, probleemloos gebruik en passie. ‘Als wij deze belofte hebben bereikt zijn wij pas tevreden’, vertel de expert op het gebied van ligfietsen. Bij Maia bikes & trikes kunnen mensen terecht met een kleine of grote beperking. ‘Je zult verstelt staan naar de mogelijkheden die een fiets kan bieden’. Geniet van een fietsrit en ervaar hoe mooi de natuur kan zijn. Als je meer wilt weten geven Gert en Jacqueline graag uitleg.

‘Persoonlijke aandacht is belangrijk’, vult Jacqueline aan. In een afspraak leggen zij graag uit hoe een fiets werkt en welke aanpassingen mogelijk zijn. Ook kan je terecht voor een proefrit. ‘Neem de fiets een dagje mee en ga deze testen’, licht de fietsenmaker toe. Een op maat gemaakte fiets daar hangt een prijskaartje aan. ‘Ik snap dat sommige mensen twijfelen over de aanschaf, maar ze kunnen met vragen altijd bij ons altijd terecht’.

Maia bikes & trikes denkt mee en zoekt graag naar oplossingen. Na aankoop van een fiets kan je terecht voor service, onderhoud, reparatie en garantie. ‘Wij zorgen ervoor dat men de fiets probleemloos kan blijven gebruiken’. Jacqueline vertelt hoe haar passie voor de ligfietsen is ontstaan. Sinds zij werkt in de zaak en in aanraking komt met mensen bloeide zij helemaal op. Zij zag hoe gelukkig mensen waren als zij weer konden gaan fietsen. ‘Mijn uitdaging is dan ook om iedereen weer aan het fietsen te krijgen’, zegt ze enthousiast.

Samenwerken met andere ondernemers

Tijdens gluren bij de buren, afgelopen 12 mei, heb ik met andere ondernemers uit de gemeente een leuke fietsrit gehad. ‘Ik heb iedereen kennis laten maken met een trike en een heleboel mooie plekjes van Moerdijk gezien’, zegt Jacqueline trots. Deze tour heeft de fietsenhandelaar ook aan het denken gezet. Willen wij nu wel of geen fietsen gaan verhuren? Op dit moment is het enkel mogelijk om een ligfiets of tandem te huren. Uiteraard is een proefritje op een e-bike ook mogelijk.

Samen met Ebo Roek is zij een fietsroute aan het opzetten met als begin- en eindpunt de winkel. Het is leuk om op een ligfiets onze regio te ontdekken. ‘Mijn hoofd loopt over met ideeën’, roept Jacqueline vol enthousiasme. ‘Nu de uitwerking nog’, knipoogt ze. Jacqueline wil de verbinding leggen tussen het fietsen en de toeristische ondernemers. Als klanten bij haar in de fietsenwinkel komen en zij vragen om een overnachtingsplaats of leuke bezienswaardigheden dan stuur ik deze door. Andersom wil zij de connectie leggen dat deze ondernemers naar Maia bikes & trikes worden gestuurd om een ligfiets of tandem te huren.

Over vijf jaar…

Ben ik de baan opgegaan om de lig-, en rolstoelfiets te promoten bij fysio, ergo therapeuten enz. Men weet dat dergelijke fietsen bestaan, maar bevelen deze te weinig aan. Met of zonder beperkingen het is een fantastisch vervoersmiddel om erop uit te gaan. ‘Mijn doel is om mensen bewust te maken dat fietsen vaak nog altijd kan, ondanks een beperking’, sluit Jacqueline af.