Ondernemersverhaal: Zorgeloos genieten met een knipbeurt!

Geplaatst: 20-7-2021

Partners Dick van Houwelingen en Lenny Burgers zijn geen onbekende in Willemstad. Dick, getogen Willemstadter, is een horecaman in hart en nieren en Lenny runt haar eigen kapsalon ‘Dokkappers’. Al een tijdje waren zij op zoek naar een pand om een B&B of hotel te beginnen. In coronatijd kwam het voormalig hotel aan de Voorstraat 42 op hun pad. Lang hoefden ze niet na te denken en medio half juni opende zij hun Hotel. Op de begane grond is op dit moment de verbouwing van de kapsalon in volle gang.

Genieten

Een hotel runnen was een wens van Dick. “Ik hou ervan om mensen te entertainen”, zegt de kersverse hoteleigenaar. Het hotel is kleinschalig met drie kamers. “Toen we het huurden zag het hotel er piekfijn uit”, zegt Lenny. Na een likje verf en het op pimpen van de kamers door La Tecla stralen de kamers rust uit. “Wij zijn superblij met het eind resultaat”, aldus Lenny.  Het hotel is omringd door terrassen. In de zomermaanden is het altijd gezellig druk. “Dat is Genieten met een hoofdletter”, glimlacht Dick. Hij legt zijn gasten graag in de watten.

Knipbeurt voor hotelgasten

Op 1 november van dit jaar opent ook de kapsalon haar deuren aan de Voorstraat. Lenny geeft een toer door de ruimtes en legt uit wat zij van de combinatie vindt. Een hotel en kapsalon in één, dat zie je niet vaak. “Hoe mooi zou het zijn als je gasten, bijvoorbeeld een bruid en bruidegom, hier logeren en ik op hun trouwdag hun kapsel mag creëren”, legt de kapster uit. “En het is handig”, voegt Dick toe. Op dit moment halen de gasten hun sleutel op in de kapsalon aan de Raadhuisstraat. Door de kapsalon samen te voegen met het hotel kunnen de gasten beneden terecht met hun vragen. 

Samenwerken met lokale ondernemers

Op dit moment serveren de hoteleigenaren ontbijt op aanvraag op de kamers. Vanuit hun eigen keuken in hun huis worden de ontbijtjes gemaakt. “Maar het is toch veel leuker om vanuit je hotelkamer op het terras in het zonnetje van je ontbijt te genieten”, licht Dick toe.  “Wij reserveren graag een tafeltje op één van de terrassen” vult Lenny aan. De samenwerking met de lokale ondernemers is super. Dick en Lenny zijn hier heel blij mee. Regelmatig krijgen zij telefoontjes van lokale ondernemers of zij nog een kamer beschikbaar hebben. Andersom reserveren zij graag voor hun gasten een tafeltje bij hun horecacollega’s in Willemstad.   

Over vijf jaar…

Dick en Lenny kijken niet ver vooruit. “Wij zien wel wat de toekomst gaat brengen”, zeggen de hoteleigenaren. Eerst richten zij zich op het hotel en de verbouwing van de kapsalon. Hotel Willemstad is een smaakvol, rustig en centraal gelegen hotel in het hart van Vestingstad Willemstad. Met een kapsalon op de begane grond is dit een extra toevoeging van het hotel. “Hoe leuk is het om hier te komen logeren, een momentje voor jezelf te hebben en terug naar huis te  gaan met een mooi geknipt kapsel”,  sluiten Dick en Lenny af.