Melden huwelijk of geregistreerd partnerschap

Gaat u trouwen of een partnerschap registreren? Meld dit dan bij de gemeente (voorheen: ondertrouw). Dit moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de datum. Geef meteen uw voorkeur aan voor een datum en trouwlocatie.

Online melden

Let op: de trouwlocaties in Zevenbergen (de Raadzaal en Trouwkamer) zijn vanwege een verbouwing van het gemeentehuis vanaf 1 januari 2024 als locatie niet beschikbaar voor huwelijken en geregistreerde partnerschappen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer deze trouwlocaties weer beschikbaar zijn. Binnenkort is het mogelijk om een melding voor trouwen en geregistreerd partnerschap te maken voor 2024.

U kunt gebruik maken van de vaste locaties in Willemstad en Klundert of kiezen voor een alternatieve locatie binnen de gemeente. Met de gekozen alternatieve locatie maakt u de gewenste afspraken. Voor de gratis ceremonie wordt gezocht naar een gepaste oplossing.

We verzoeken u om onze website in de gaten te houden voor updates.

Aanvragen

Online melden

Meld uw huwelijk of geregistreerd partnerschap online met DigiD: online melden. Bij de melding is een digitale kopie (pdf) nodig van de (geldige) legitimatiebewijzen van u, uw partner en alle getuigen.

Aan de balie in het gemeentehuis

 • Maak een afspraak
 • Kom samen persoonlijk langs
 • Meenemen:
  • Originele geldige legitimatiebewijzen van u en uw partner
  • Kopieën van geldige legitimatiebewijzen van de getuige(n).

Kijk vooraf op de website en kies een trouwlocatie, trouwambtenaar en trouwboekje.

Voorwaarden

Meld minimaal 2 weken voor de datum uw huwelijk of partnerschap. U doet dit bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente.

 • U bent beiden 18 jaar of ouder
 • U bent niet getrouwd en heeft geen geregistreerd partnerschap
 • U bent geen directe familie van elkaar
 • Staat u onder curatele? Dan is toestemming nodig van uw curator.

Kosten

Een overzicht van de kosten vindt u op: kosten huwelijk / geregistreerd partnerschap

Huwelijk met een niet-Nederlander of bent u woonachtig geweest in het buitenland?

Neem altijd contact op met de afdeling Burgerzaken van de gemeente vóórdat u online de melding doet! Vaak zijn er namelijk extra documenten nodig. Bijvoorbeeld als u geboren bent in het buitenland, als u daar woonde of daar bent gescheiden. Of als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Doe dit ruim voor de datum van uw huwelijk of partnerschap, om teleurstelling te voorkomen.