Melden huwelijk of geregistreerd partnerschap

Gaat u trouwen of een partnerschap registreren? Meld dit dan bij de gemeente (voorheen: ondertrouw). Dit moet minimaal 2 weken en maximaal 1 jaar voor de datum. Geef meteen uw voorkeur aan voor een datum en trouwlocatie.

Online melden

Let op: de trouwlocaties in Zevenbergen (de Raadzaal en Trouwkamer) zijn vanwege een verbouwing van het gemeentehuis vanaf 1 januari 2024 als locatie niet beschikbaar voor huwelijken en geregistreerde partnerschappen. Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer deze trouwlocaties weer beschikbaar zijn. Vanaf 1 november 2023 is het mogelijk om een melding voor trouwen en geregistreerd partnerschap te maken voor 2024. 

U kunt gebruik maken van de vaste locaties in Willemstad en Klundert of kiezen voor een alternatieve locatie binnen de gemeente. Met de gekozen alternatieve locatie maakt u de gewenste afspraken. Voor de gratis ceremonie wordt gezocht naar een gepaste oplossing.

We verzoeken u om onze website in de gaten te houden voor updates.

Aanvragen

Online melden

Meld uw huwelijk of geregistreerd partnerschap online met DigiD: online melden. Bij de melding is een digitale kopie (pdf) nodig van de (geldige) legitimatiebewijzen van u, uw partner en alle getuigen.

Aan de balie in het gemeentehuis

  • Maak een afspraak
  • Kom samen persoonlijk langs
  • Meenemen:
    • Originele geldige legitimatiebewijzen van u en uw partner
    • Kopieën van geldige legitimatiebewijzen van de getuige(n).

Kijk vooraf op de website en kies een trouwlocatie, trouwambtenaar en trouwboekje.

Voorwaarden

Meld minimaal 2 weken voor de datum uw huwelijk of partnerschap. U doet dit bij de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente.

  • U bent beiden 18 jaar of ouder
  • U bent niet getrouwd en heeft geen geregistreerd partnerschap
  • U bent geen directe familie van elkaar
  • Staat u onder curatele? Dan is toestemming nodig van uw curator.

Kosten

Een overzicht van de kosten vindt u op: kosten huwelijk / geregistreerd partnerschap

Huwelijk met een niet-Nederlander of bent u woonachtig geweest in het buitenland?

Neem altijd contact op met de afdeling Burgerzaken van de gemeente vóórdat u online de melding doet! Vaak zijn er namelijk extra documenten nodig. Bijvoorbeeld als u geboren bent in het buitenland, als u daar woonde of daar bent gescheiden. Of als u niet de Nederlandse nationaliteit heeft. Doe dit ruim voor de datum van uw huwelijk of partnerschap, om teleurstelling te voorkomen.