Evenementenvergunning aanvragen

Als u een evenement wilt organiseren kan het zijn dat u een evenementenvergunning nodig heeft. Voor kleinschalige evenementen met weinig risico's kan een melding voldoende zijn. Controleer eerst wat voor uw evenement geldt: Vergunning nodig of melden?

De categorie waarin uw evenement wordt ingedeeld bepaalt de termijn waarvoor uw aanvraag moet zijn ingediend. Let op, u maakt zelf een inschatting, maar de gemeente besluit uiteindelijk onder welke risicocategorie u valt. Om niet het risico te lopen dat u uw melding of vergunningaanvraag te laat indient, adviseren wij uw dit zo vroeg mogelijk te doen, zodat u altijd op tijd bent!

Formulieren

U kunt dit formulier downloaden, invullen en per post opsturen naar Postbus 4, 4760 AA Zevenbergen

Uw evenement wordt ingedeeld als een 0-, A-, B- of C-evenement. Deze indeling bepaalt of u een vergunning aan moet vragen, of een melding volstaat. Uitleg categorieën. Bij A-, B- en C-evenementen moet u een vergunning aanvragen.

Een a-evenement heeft een relatief laag risico en een beperkte impact op de omgeving. De gevolgen voor het verkeer zijn ook beperkt. Denk aan een optreden, voorstelling op een winkelplein met muziekgeluid, een braderie, of een wandeltocht.

Een b-, of c-evenement heeft een hoger risico en de gevolgen zijn dan ook groter. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Veel bezoekers (meer dan 2000)
  • Risicogroepen (jongeren/jong volwassenen)
  • Grootschalige afsluitingen
  • Risicovolle activiteiten (autoraces, wielerrondes)

Bij dergelijke evenementen is zorgvuldig vooroverleg met gemeente, politie en brandweer noodzakelijk.

  • € 217,80 voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een evenementenvergunning met een commercieel doeleinde.
  • € 27,00 voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een evenementenvergunning met een niet commercieel doeleinde