Alcohol schenken, ontheffing

Doorgaans mag er alleen 'bedrijfsmatig' alcohol worden geschonken in horecazaken die over een alcoholwetvergunning beschikken. Bij het organiseren van een bijzondere gelegenheid die buiten een horecazaak plaatsvindt (bijv: evenementen, jubilea of recepties) is het mogelijk alcoholische dranken te schenken met een ontheffing.

Aanvragen

Schriftelijk/ email

U kunt hieronder een aanvraagformulier downloaden, afdrukken, invullen en opsturen naar de gemeente. Dat kan naar het volgende adres:

Gemeente Moerdijk
Postbus 4
4760 AA Zevenbergen

U kunt ook mailen naar info@moerdijk.nl, posten in de brievenbus bij het gemeentehuis, ingang Pastoor van Kessellaan 15 of afgeven aan de loketten.

Persoonlijk, mét of zonder afspraak

Natuurlijk kunt u ook persoonlijk langskomen voor uw aanvraag. Voor uw en ons gemak adviseren wij u om een afspraak te maken voor het aanvragen van dit product. Als dit niet mogelijk is dan kunt u ook terecht tijdens onze vrije inlooptijden. Deze zijn van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. Wanneer u telefonisch een afspraak wilt maken belt u het zescijferige telefoonnummer 14 0168. Belt u vanuit het buitenland dan dient u het nummer +31168373600 te gebruiken.

Formulieren

Dit formulier dient tenminste 3 weken voorafgaand aan de activiteit volledig ingevuld en ondertekend aanwezig te zijn op het gemeentehuis in Zevenbergen.

Meenemen

  1. Schriftelijke toelichting van uw verzoek tot ontheffing;
  2. Geldig identificatiebewijs;
  3. Afschrift diploma Sociale Hygiëne van de persoon onder wiens leiding de drank wordt geschonken.

Voorwaarden

Deze ontheffing geldt alleen voor zwak alcoholische dranken (o.a. bier en wijn). Sterke drank mag alleen in horecazaken worden geschonken.

Wanneer u buiten een horeca-inrichting zwak alcoholische dranken wilt schenken en dit tegen vergoeding wilt doen heeft u een ontheffing nodig. Alleen een partijencateraar hoeft géén ontheffing aan te vragen voor het schenken van zwak alcoholische dranken indien dit gebeurt tijdens besloten feesten.

De ontheffing kan alleen worden verleend als:

  • De verantwoordelijke persoon van het alcohol schenken minimaal 21 jaar is;
  • De verantwoordelijke persoon van het alcohol schenken van goed gedrag is (ter beoordeling aan de politie);
  • Er sprake is van een tijdelijke en bijzondere gelegenheid.

Houdt u er rekening mee dat het verstrekken van alcohol aan jongeren onder de 18 jaar is verboden?

Kijk voor meer informatie in de beleidsregel ontheffing Drank- en Horecawet.

Kosten

  • Met een commercieel doel € 108,70
  • Met een niet commercieel doel € 27,10

Gerelateerde producten