Evenement organiseren

Een vergunning aanvragen of uw evenement melden, subsidie aanvragen, promotie, hand- en spandiensten, verzekering.

Wilt u een evenement organiseren dat voor publiek toegankelijk is? Dan kan het zijn dat u daar een vergunning voor nodig heeft. Soms is een (kosteloze) melding bij de gemeente ook voldoende. Dit is afhankelijk van de activiteiten, grootte en risico's die het evenement met zich meebrengt. Het is belangrijk om vooraf te beoordelen wat u moet regelen om een evenement veilig en goed te laten verlopen.

Lees verder

 • Vergunning nodig of alleen melden?

  De volgende vragen helpen u om te bepalen of een evenementenvergunning nodig is voor uw evenement, of dat kan worden volstaan met een (kosteloze) melding.

 • Indeling van evenementen in categorieën

  Uw evenement wordt ingedeeld als een 0-, A-, B- of C-evenement. Deze indeling bepaalt of u een vergunning aan moet vragen, of een melding volstaat. Hier vindt u een uitleg van deze categorieën.

 • Evenementenvergunning aanvragen

  Als u een evenement wilt organiseren kan het zijn dat u een evenementenvergunning nodig heeft.

 • Evenement melden

  Voor kleinschalige evenementen met weinig risico's hoeft u geen vergunning aan te vragen. Hiervoor is een melding van uw evenement voldoende.

 • Grootschalig evenement aankondigen

  Gaat u komend jaar een grootschalig evenement organiseren? Dan horen wij dit alvast graag van u! Aanmelden is kosteloos en geeft u verder geen verplichtingen!

 • Overige vergunningen/ontheffingen

  Let op, het kan zijn dat u ook nog andere vergunningen of ontheffingen aan moet vragen.