Aanvragen van een laadpaal

Hoe kan ik een aanvraag doen voor een laadpaal?

U vraagt een laadpaal aan bij Park&Charge. Dit kan via de website van Park&Charge. Park&Charge kan u meer vertellen over het aanvraagproces en de voorwaarden.

Wie bepaalt of ik in aanmerking kom voor een laadpaal?

Park&Charge toetst of u in aanmerking komt voor een openbare laadpaal. Alleen in bijzondere gevallen wordt de gemeente om aanvullend advies gevraagd. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld individuele gehandicaptenparkeerplaatsen of drukke plekken zoals scholen of winkelcentra.

Wie mag gebruik maken van de laadpaal?

Bij openbare laadpalen mag iedereen opladen. Dus ook mensen die deze niet aangevraagd hebben. Het is niet mogelijk om een plaats te reserveren.

Wanneer wordt een laadpaal geplaatst?

Een laadpaal wordt geplaatst na een aanvraag van een inwoner of op plaatsen waar veel behoefte is aan laadpalen. Bijvoorbeeld bij winkelcentra, sportparken of recreatieplaatsen.

Waarom komt er een laadpaal? Er is geen behoefte aan.

Er komt in de meeste gevallen alleen een laadpaal wanneer iemand in de omgeving een aanvraag heeft gedaan. Hierbij wordt in de wijk een geschikte plaats gezocht. De aanvrager kan dus iemand zijn die in een andere straat woont. Er kan ook een laadpaal geplaatst worden in de buurt van drukbezochte plekken zoals winkelcentra, sportparken of recreatieplaatsen.

Er staat al een laadpaal in de buurt. Krijg ik dan toch een nieuwe?

Wanneer een laadpaal in de buurt nog geschikt is voor meer stroomverbruik, komt er geen nieuwe laadpaal. Wanneer het verbruik van de bestaande laadpaal hoog is of wanneer de laadpaal vaak bezet is, wordt een extra laadpaal geplaatst.

Ik heb een vraag over een aanvraag of afwijzing.

U kunt de voortgang van de aanvraag volgen via de website van Park&Charge. Na uw aanvraag krijgt u een bericht hier dit werkt.

Wat betaal ik voor het opladen bij een openbare laadpaal?

De aanleg van een laadpaal kost u niets. U betaalt alleen voor de stroom die u afneemt. Iedere aanbieder bepaalt zijn eigen tarief. Voor de prijs op dit moment kunt u terecht bij de aanbieder.