Krooswijk

In 2020 zijn er in de wijk Krooswijk in Zevenbergen dertien speelplekken verfraaid en vernieuwd.

Wat is er tot nu toe gebeurd in Krooswijk?

In 2019 is gesproken met jongeren, een groep skaters en de 'werkgroep Spelen', ontstaan vanuit de stadstafel. Daarnaast werd er een enquête gehouden onder Facebook-gebruikers.

Ook werden er twee inspraakavonden georganiseerd, waarin samen met inwoners is nagedacht en schetsen zijn besproken.

Voorkeur van de inwoners

Eind augustus 2019 kregen inwoners de mogelijkheid te reageren op de ontwerpen die zijn gemaakt en voor twee van de speelplekken hun voorkeur uit te spreken.

Voor de speelruimte Westrand (bij de scouting) viel de keuze op het ontwerp van Kompan: Ontwerp Kompan. Dit ontwerp had de goedkeuring van de gemeente, en is door Kompan geplaatst. Sinds eind mei 2020 is deze plek gereed.

Dit terrein, bij de nieuwe voetbalkooi, is een ontmoetingsplek geworden waar alle leeftijden samenkomen. Van de geavanceerde fitnesstoestellen wordt druk gebruik gemaakt. Op de ‘outdoor trim bike’ stel je bijvoorbeeld met je smartphone verschillende opties in, zoals snelheid, afstand, weerstand, verbrande calorieën en tijd. Ook kun je instructievideo’s bekijken of je favoriete berg beklimmen op de fiets in ‘virtual reality’.

Onder de Zevenbergse jongeren bleek ook vraag naar een voetbalkooi. Het basketbalveld was de ideale plek om beide te kunnen combineren, dus die kwam er. Het naastgelegen trapveldje wordt ook nog steeds goed gebruikt.

Voor de Skatebaan werd de voorkeur uitgesproken voor het ontwerp van Boerplay: Ontwerp Boerplay  Hierna werd dit ontwerp in nauw overleg met de betrokken skaters gefinetuned tot ieders tevredenheid. Na flinke vertraging door eerst een productiefout en later de invloed het coronavirus kon er in juli 2020 eindelijk gebruik worden gemaakt van de skatebaan. 

Andere speelplekken

Aan kleinere kinderen is er in Krooswijk natuurlijk ook gedacht. Naast bovengenoemde plekken zijn er maar liefst elf (grotere en kleinere) speelplekken verfraaid. De werkzaamheden aan die speelplekken waren in juni 2020 gereed. Bij enkele speelplekken is vertraging opgelopen door de natte weersomstandigheden en omdat we genoodzaakt waren van speeltoestelleverancier te wisselen. Voor de locaties waar we van speeltoestelleverancier moesten wijzigen zijn kleine aanpassingen aan het ontwerp gekomen. Het ging om de locaties Annendal, Melijn, Toutenburg en Zomerland. Die ontwerpen zijn in de lijst hieronder geactualiseerd.